«Ο Αυτόχειρας» στο Ομήρειο

Η Θεατρική ομάδα του Μορφωτικού Εκπολιτιστικού – Αθλητικού Συλλόγου Νενήτων «Η Βοκαριά» παρουσιάζει την θεατρική παράσταση «Ο Αυτόχειρας». Αποτελεί μαύρη κωμωδία του συγγραφέα Νικολάι Έρντμαν, σε μετάφραση και διασκευή του Βαγγέλη Οικονόμου, και σκηνοθεσία της Νίτσας Κλούβα. Η θεατρική παράσταση θα παρουσιαστεί στο Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο, κατά τις προσεχείς ημέρες 30 και 31 Μαρτίου, στις 20:30 μ.μ
«Ο Αυτόχειρ!» είναι μια καθαρόαιμη κωμωδία. Είναι επίσης το καταραμένο έργο του Νικολάι Έρντμαν που απαγορεύτηκε από το σταλινικό καθεστώς το 1932. Ο Έρντμαν πλήρωσε με μακρόχρονη εξορία στη Σιβηρία τη συγγραφή του Αυτόχειρα, ενώ το έργο παρέμεινε σχεδόν αόρατο στη Ρωσία μέχρι το 1987. Η ξέφρενη κωμωδία του Έρντμαν μιλά για την κοινωνική υποκρισία και τους σαρωτικούς μηχανισμούς επιβολής εξουσίας στο άτομο, για το τι σημαίνει να ζεις σε μια κοινωνία όπου μόνο οι νεκροί μπορούν να μιλήσουν ελεύθερα, αλλά και την ανόθευτη, αδιαπραγμάτευτη, ακατανίκητη επιθυμία του ανθρώπου για ζωή.

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.